Prijzen

Voor een schrijfster is het super als je boeken heel veel worden gelezen en er veel leuke reacties op komen. Twee keer hebben kinderen zoveel stemmen op een van mijn boeken uitgebracht dat ik de Eigenwijsprijs in ontvangst mocht nemen. In 2006 won ik met het boek ‘Geflitst’ en in 2008 met ‘Speurders in de speeltuin.’

liesbethwinthethoogstewoordNaast de kinderjuryprijzen zijn een aantal titels genomineerd voor Het Hoogste Woord, een prijs die een volwassen jury toekent aan het boek dat volgens hen het beste christelijke kinderboek is van dat jaar. Het gaat om de volgende titels:

In 2005: Gek van guppies. In het juryrapport is te lezen: “Liesbeth van Binsbergen werkt in Gek van guppies met heel eenvoudige woorden een onderwerp op aansprekende wijze uit. Evenals in Waar zit dat beest? stimuleert ze jonge lezers voortdurend tot zelf nadenken. Lezen is niet slechts het verklanken van tekens, het is ook denken en begrijpen. Kundig en met humor maakt ze een verhaal. Haar rake typering van de ondernemende Giel, haar spanningsopbouw waardoor het verhaal een verrassend open einde heeft, getuigen van bijzondere kwaliteiten.”

In 2010: Kom niet dichterbij. Met dit boek heb ik uiteindelijk ook Het Hoogste Woord gewonnen. De jury zegt: “Het boek blinkt uit in originaliteit” en noemt het “een overtuigend relaas.”

het hoogste woord beeldje

In 2011: Piekerprinses. “Met dit boek laat Liesbeth van Binsbergen zien dat ze als auteur volwassener is geworden,” volgens de jury. “Het boek scoort hoog op het gebied van emotie; het raakt je. Een bijzonder aantrekkelijk boek. De titel is perfect.”

In 2012: Steeds minder mij. Dit keer meldt het juryrapport: “De auteur schrijft nuchter, kort en krachtig. Over elke zin lijkt nagedacht. Wat opvalt zijn haar levensechte psychologische beschrijvingen en heldere dialogen. De tweestrijd van Joyce is meesterlijk beschreven.”